a
42
notes

Fényes nappal

ekkerjoz:

igazoltatott két rendőr.

Néztem a földhivatal melletti órás nyitva tartását, rendes polgári öltözetben, vagyis kipucolt félcipőben, sötétkék, élirevasalt nadrágban, mégsötétkékebb ügyvédkabátban. Hajadonfőtt voltam, de mélykék kasmír sálat viseltem. 

Teljesen szakszerűek voltak amúgy, elállták a lehetséges menekülési irányokat, tőlem és egymástól is három lépésre, egymást biztosítva, mögöttem a kirakat. Hangosan, napszaknak megfelelően köszöntek, a rendfokozatban magasabb felszólított, hogy igazoljam magam.

Igazoltam persze, amíg a nagyobbik olvasott, a kisebbik távbeszélője recsegett valamit, beledünnyögött. Én közben néztem a járdát, ötszáz méteren belül csak mi hárman álltunk a város közepén, délután egykor.

Rántott hús és csirkepörkölt szag szivárgott a szalagház emeletéről, a nap erőtlen árnyékot rajzolt mögém.

Aztán visszakaptam a személyimet. 

Elköszöntek, mentek tovább a neonsárga mellényükben, szép lassan, ugyanazzal a járőrmozgással, mint műbőrkabátos elődeik, nagyjából harminc éve.

Szolnok megye hagyományosan erős volt mindig ebben a műfajban. Egészen más volt a viszony a rendőrhöz (és viszont) már Kádár alatt is. Szabályosan féltek tőlük, ahogy egy rendes, sötét kelet-európai országban kell.

(via pappito)


  1. tumbasztibi reblogged this from cvikli and added:
    Miskolcon még a 90-es évek közepén is divat volt, sőt gyakran metek lépésben az autóval, és sasolták, ki rendetlenkedik.
  2. tallianmiklos reblogged this from cvikli and added:
    Szücs rendőr Veszprém megyében nem szarozott, végigigazoltatta és -büntette a litániára menő vénasszonyokat, mert nem...
  3. cvikli reblogged this from pappito and added:
    Szolnok megye hagyományosan erős volt mindig ebben a műfajban. Egészen más volt a viszony a rendőrhöz (és viszont) már...

KLSSZ VRS CVKL

Kávé, cigi, downhill.

 

Előzmények: http://nuz.tumblr.com

Következmények: Index.hu

+blip.fm/ujpeter/
+twitter.com/ujpeter
+szalka.blog.hu
+Művelt Alkoholista
+Zsákolj te is, Csőrike!