"
12
notes
Éppen negyed évszázadot kellett várni arra, hogy a Magyar Nemzet főmunkatársa László Viktorral, Kocsis Tamással és Vangel Tiborral egy színpadon énekelje el az Igazi kék, igazi zöldet.

Rocktörténeti pillanat: ma este újra együtt a Sexepil MNO

Vicces lead a Nemzetben. Negyed évszázad. Főmunkatárs. Csuhajja.

Hozzátennám: én erre a koncertre ma elmegyek, nosztalgiaokokból. Ez lesz az első olyan koncert életemben, amire ilyen okból megyek el. Hm.

1986-87 (-88)-ban elég sokat támasztottam a falat a Rádayban: Sexepil, Embersport, 2. Műsor. Aztán az Almássyban meg mindenhol, 89-re már szinte nagy zenekar volt az Epil, amikor váratlanul kirúgták Hegyi Zolit. 

Pedig nagyjából Hegyi Zoli miatt jártunk rá, meg persze az ETA-blokk. Hegyi az úgynevezett karizmatikus frontember Magyarországon elég ritka fajtájába tartozott, olyan mozgást, olyan vészjósló kisugárzást vagy micsodát addig nem láttam színpadon.

A Sexepil az átmenet zenekara volt. Kiment a sötét komenista nyolcvanas évek undergroundja már: az URH, a Kontroll, kifáradt az első punkhullám, a Neurotic éledezett, de teljesen kiszámíthatatlan volt. Az Epil pedig dolgozott keményen: játszott szinte minden héten.

Aztán 89-ben, amikor éppen átmentünk a komenizmusból a posztkomenizmusba, a zenekar nagy része úgy döntött, hogy profi lesz, és megszabadult az énekestől. És nem is volt többé érdekes.

Mégis jól döntött, valószínűleg, a Hegyi Zoli-Sexepilből így lett egy kis legenda, nem köllött mondjuk azzal kínlódnia, hogy érvényesek-e még a dalszövegek, hogy korszerű-e még a zene, hogy megfelelően reflektál-e a társadalmi mittudomén mire.

(via emberileg)

(via emberileg)


  1. cvikli reblogged this from emberileg
  2. emberileg posted this

KLSSZ VRS CVKL

Kávé, cigi, downhill.

 

Előzmények: http://nuz.tumblr.com

Következmények: Index.hu

+blip.fm/ujpeter/
+twitter.com/ujpeter
+szalka.blog.hu
+Művelt Alkoholista
+Zsákolj te is, Csőrike!